CZŁOWIEK MĄDRY PO SZKODZIE. REFLEKSJA NAD EUROPEJSKĄ UNIĄ ZDROWIA Wyciągając wnioski z obecnego kryzysu pandemicznego, który ujawnił wyraźne luki w gotowości i sposobie reagowania na tak ogromne wyzwania sanitarne,
Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania Poranek Stowarzyszenie 8 listopada przypada Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Przy tej okazji Stowarzyszenie Poranek radzi, jakie zachowania i zmiany w codziennej
Dobry gen Juliusz Adel / Andrzej Cwetsch Uśmiech dziecka jest ich celem. Czasami jednak droga diagnozy do uśmiechu jest bardzo długa.
Ministrze Zdrowia, Ministrze Klimatu! Zatrzymajcie wspólnie odpady Beata Borowiec Co mają wspólnego: suplementy, dziki rynek i odpady? A do tego nachalna reklama. Beata Borowiec szuka odpowiedzi
Zachem – bomba ekologiczna Daniel Kaszubowski / Renata Włazik O niebezpiecznym spadku po Zachemie z Renatą Włazik, mieszkanką bydgoskiego osiedla Łęgnowo Wieś rozmawia Daniel Kaszubowski.
Nowa strategia „Od pola do stołu” Stanowisko Europejskiej Koordynacji Via Campesina ws. nowej strategii UE „Od pola do stołu”
Tutaj i gotowi: znaczenie chłopskiego rolnictwa w kontekście COVID-19 Oświadczenie European Coordination Via Campesina w związku z pandemią koronawirusa.
Dieta cud, czyli dlaczego duszone warzywa są super, a duszona cielęcina już nie? Ewa Skotalczyk Czy i jak odżywianie ma wpływ na zachorowalność na nowotwory.
Smutek bywa dobry Magdalena Budziszewska Coraz więcej osób odczuwa smutek klimatyczny. Czym jest, jak się objawia i jak radzimy sobie emocjonalnie z wiedzą o zmianie klimatu, z lękiem i depresją klimatyczną opowiada dr Magdalena Budziszewska .